Zacke

Zacke

Zacke

Zacke debuterade 2010 med det Manifestprisade albumet "Visst är det vackert" och etablerade sig snabbt som en av landets skickligaste rappare. Genom ett annorlunda perspektiv har han lyckats skildra storstad kontra landsort och visat att han tillhör scenens främsta textförfattare och socialrealistiska gestaltare. Om svensk hiphop tidigare varit ett fenomen koncentrerat till storstäderna skapade han utrymme för att berätta om en annan verklighet.

2013 kom hans andra album "Renhjärtat" som återigen visade Zackes förmåga och personliga uttryck kombinerat med välskrivna texter och tunga beats. Sedan starten har han samarbetat med producenten och Movits!-medlemmen "Mördar-Anders" som skapat ett lika originellt som organiskt sound anpassat efter Zackes betraktande, politiska och viktiga rader.

2016 släppte Zacke sitt tredje fullängdsalbum "Fattigkussen", där albumets namn syftade på talesättet "fattiga kusinen från landet". Den röda tråden genom hela albumet är konceptuellt byggd kring denna karaktär, som är baserad på och inspirerad av en mängd verkliga personer från Norrbotten. Albumet beskrevs som ett unikt kapitel i svensk hiphop-historia och blev tvåfaldigt Grammisnominerat som "Årets textförfattare" och "Årets hiphop". Sonic Magazine skrev "Utan tvekan ett av årets bästa svenska hiphopalbum", DN Kultur "En av svensk hiphop just nu allra bästa berättare" och Per Sinding-Larsen "Ett tecken på att musik och lyrik är den nya litteraturen".

Den 30 oktober släpper Zacke sitt fjärde album "Pengar Frihet Zakaria Jamal".


Uppdrag: PR/Management

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a