Tussilago

Tussilago

Tussilago

Tussilago bildades 2011 och trots att bandkonstellationen förändrats genom åren har de konsekvent hållit fast vid sitt sound. Bandet ser musiken som ett sätt att färdas till ett annat sinnestillstånd där skapandet ofta sker organiskt genom att de jammar i studion. Något som ger tydlig återklang i musiken, med en sfärisk ljudbild och dynamiska melodibyggen har man lyckats skapa sömlösa crescendon som idag är signifikativt för bandet.

Den självbetitlade debut-EP:n släpptes 2013 via artistkollektivet INGRID (Peter Bjorn and John, Amason) och två år senare kom debutalbumet ”Holy Train”. Idag består Tussilago av Pierre Riddez, Samuel Lundin och Rickard Renström som i slutet av 2019 gjorde efterlängtad comeback med singeln ”Sense Of Me”. I början av februari 2020 följer de upp med singeln ”Jaded” - tillsammans utgör de två spår på kommande album.

Den 27 mars släpps ”Sense Of Me”, bandets andra album som består av åtta spår och som rör sig i samma karakteristiska ljudlandskap. Fyra av låtarna är samproducerade av Petter Winnberg från Amason, men till skillnad från tidigare har bandet själva producerat större delen av plattan. ”Sense Of Me” är troget allt tidigare material men med fler nyanser, ett högre tempo och en mognare låtstruktur.

Uppdrag: PR

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Head of Brands
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a