Timbuktu

Timbuktu

Timbuktu

Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, har cementerat sin position som en av Sveriges främsta hiphopartister genom tiderna. Han debuterade 1996 och har sedan dess släppt åtta album och en mängd singlar där merparten sålt guld och platina. Han har även vunnit åtta Grammispriser och tilldelats fem P3 Guld-utmärkelser. Utöver det har han uppträtt kontinuerligt både som soloartist och i diverse framgångsrika konstellationer, allt från legendariska Apollo i New York till Roxy i LA, på Polarpriset och Nobels fredspriskonsert.

2011 medverkade han i Så Mycket Bättre och hans tolkning av ”Flickan och Kråkan” gick in på Svensktoppen och Sverigetopplistan där den låg kvar i 32 veckor. Året därpå släpptes albumet ”Full Ära” tillsammans med liveorkestern Damn! – ett album innehållande tidigare släppta låtar för att fira deras tio år tillsammans som turnerande enhet. 2015 kom hans senaste studioalbum ”För Livet Till Döden” som gästades av artister som Seinabo Sey, Beldina, Abidaz, Chords och Mapei.

2016 debuterade han som författare med familjebiografin ”En droppe midnatt”. Boken, som idag sålt över 100,000 exemplar, är en släktkrönika om Jasons sökande efter sina rötter. Ett sökande som tar oss från slaveriets USA till folkhemmets Sverige. Året därpå, hösten 2017 gjordes boken om till en live-föreställning som sattes upp på flera scener runt om i landet. Succéföreställningen spelades för utsålda hus, hyllades unisont i media och slog publikrekord på scenen ”Höjden” under Way Out West och lyckades även i förväg sälja slut Operan i Oslo.

Efter fyra års låttystnad gjorde han efterlängtad comeback 2019 med singeln ”Dansez” som följdes upp av singeln ”Falken”, som var en hyllning till Christian Falk. I slutet av året medverkade han även i jubileumssäsongen av Så Mycket Bättre.

Under våren 2020 är han fortsatt aktuell med ”En droppe midnatt”, föreställningen kommer att sättas upp på Harlem Stage i New York samt ges ut i bokform på engelska via Amazon den 1 mars.

Uppdrag: Radio

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a