The Pepper Quest

The Pepper Quest

The Pepper Quest

2014 befann sig Adrian Coyet och Elsa Crafoord på en resa i Sydostasien med ett mål – att hitta världens bästa peppar. En krydda med tusen år gamla traditioner och som skulle visa sig bestå av en fängslande historia. Under resan träffade de odlare och experter från olika regioner som alla delade med sig av sina kunskaper och metoder. Fascinationen kring hantverket och framförallt variationen smaker resulterade i att väskorna fylldes med 25 kilo peppar och det blev startskottet för vad som idag kallas The Pepper Quest.

För miljoner småskaliga jordbrukare världen över är pepparodlingen den främsta källan till försörjning, men det är en komplicerad bransch där pepparn har ett av världens mest fluktuerade marknadspriser vilket gör att producenterna är extremt utsatta. Genom att öka medvetenhet kring hantverket vill The Pepper Quest bidra till en positiv utveckling av branschen, samtidigt som man stödjer ekologiskt jordbruk och biologisk mångfald.

Ambitionen är att leverera högkvalitativ peppar och kryddor från småskaliga odlare, direkt till Sveriges professionella och privata kök. Den lokala förankringen, fokus på smaker och vikten av att lyfta fram det verkliga ursprunget gör The Pepper Quest till ett unikt och framförallt viktigt inslag i kryddbranschen.

Idag jobbar The Pepper Quest med över 350 odlare runt om i världen.

Uppdrag: PR

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a