Oscar Zia

Oscar Zia

Oscar Zia

Oscar Zia slog igenom 2012 när han som 15-åring medverkade i svenska X Factor. Två år senare släppte han debutalbumet ”I Don’t Know How To Dance” och medverkade i Melodifestivalen för första gången. Året därpå ställde han upp igen med låten ”Human” som han skrev tillsammans med popduon ”Smith & Tell”. Bidraget slutade på andraplats och fick motta Melodifestivalens webb-pris i kategorin ”Årets låttext”.

Sedan dess har han medverkat i radioprogram som ”Knyckare i P3” och ”Relationsradion” samt som programledare för ”Oscar Zia i P3”. 2016 var han även ambassadör för den åttonde upplagan av Musikhjälpen.

I slutet av 2018 kom EP:n ”DIN” som han skrev tillsammans med Linnea Henriksson, Annika Norlin, Julia Adams och MADFUN. EP:n innehöll bland annat de hyllade singlarna ”Kyss mig i slo-mo” ft. Leslie Tay och ”Vem Tar Hand Om Dig” som gästades av Lamix.

Under 2019 fortsatte Oscar att kombinera dansvänlig pop med modern r’n’b och släppte singlarna ”Finns det nån” och ”Ingen kan göra dig hel”. 2020 bjuder på ännu mer musik och invigs med Oscars första headline-turné med tre exklusiva spelningar i Stockholm, Lund och Göteborg.

Uppdrag: Management

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a