Oscar Zia

Oscar Zia

Oscar Zia

Oscar Zia är artisten och låtskrivaren som kombinerar dansant pop med dynamisk r'n'b, vars musik har streamats över 30 miljoner gånger på Spotify. Sedan debuten 2014 med albumet "I Don't Know How To Dance" har han fortsatt att utforska sin plats på popscenen. Idag släpper han musik på svenska och har utvecklat ett mognare sound av 80-talsinfluerad elektronisk pop med tydliga organiska element.

Genom åren har Oscar synts i en rad olika tv-och radiosammanhang. 2016 medverkade han för andra gången i Melodifestivalen med låten "Human", skriven av Oscar och duon "Smith & Tell". Bidraget slutade på en andraplats men blev framröstad som vinnare av den internationella juryn samt mottog Melodifestivalens webb-pris för "Årets låttext". Samma år släpptes låten "I Want You" som han skrev tillsammans med Benjamin Ingrosso, Hampus Lindvall och Jasmin Andersson.

2018 debuterade Oscar på svenska med singeln "Det Går Aldrig" som följdes upp av den sjuspåriga EP:n "DIN". Med hyllade singlar som "Kyss mig i slo-mo" ft. Leslie Tay och "Nice" som båda spelades flitigt på radion och som idag sålt guld. Kort därefter kom singlarna "Finns det nån" och "Ingen kan göra dig hel".

2020 inleddes med singeln "Dansar" som fick omedelbar radiosupport. Efterföljande singel "Liten" släpptes i samband med Oscars första headline-turné med tre slutsålda spelningar i Stockholm, Lund och Göteborg. Därefter kom singeln "Antidepp", en låt om psykisk ohälsa där budskapet lyftes fram genom en 24 timmar lång livesändning från Oscars lägenhet. Med gäster som artisterna Benjamin Ingrosso och Molly Hammar, komikern Johanna Nordström och skådespelaren Happy Jankell.

Utöver singelreleaser gästade Oscar även Linnea Henriksson i TV4:s "Late Night Concert" på Gröna Lund där han framförde nya singeln "Antidepp" och en av sina mest spelade låtar "Nice". Senare uppträdde han även under SVT:s nationaldagsfirande på Skansen. Tillsammans med Janice framfördes en tolkning av Ainbusk Singer's klassiker "Älska Mig".

Under hösten är Oscar fortsatt aktuell med singeln "Nikotin" som släpps den 16 oktober. Med en gedigen musikkarriär i ryggen är det även dags för honom att göra skådespelardebut i Viaplay's nya originalserie "Cryptid". Serien beskrivs som en ungdomsthriller med övernaturliga inslag och har premiär i slutet av oktober.

HIGHLIGHTS

2013: Let's Dance (2:a plats)
2014: Melodifestivalen (8:e plats)
2014-2015: Programledare "Knyckare i P3" med Emma Knyckare
2015-2016: Programledare Rockbjörnen
2016: Ambassadör Musikhjälpen
2016: Melodifestivalen (2:a plats)
2016: Programledare "Relationsradion i P3" med Farah Abadi
2017: Programledare "Zia och Nessvold i P3" med Hampus Nessvold
2019: Programledare "Oscar Zia i P3"
2020: Programledare "Morgonpasset i P3"

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a