Movits!

Movits!

Movits!

Den eklektiska hiphopgruppen från Norrbotten har länge utmärkt sig som en av Sveriges starkaste live-akter. De har uppmärksammats för deras gränsöverskridande musik och sällsamma sound som kombinerar rap, tunga beats och storslagna blåsarrangemang. Movits! består av bröderna Johan och Anders Rensfeldt tillsammans med saxofonisten JoakimNilsson. Debuten kom 2008 med albumet ”Äppelknyckarjazz”.

2009 uppmärksammade det amerikanska TV-programmet ”The Colbert Report” gruppen från Luleå där de uppträdde med låten ”Fel del av gården”. Framträdandet öppnade dörrar och blev startskottet för ett decennium av turnerande i USA, Kina och runt om i Europa. Sedan debuten har de släppt en mängd singlar och fyra album.

Movits! är en av de akter som jobbar i utkanten av det svenska musikundret men som ändå drar storpublik både på hemmaplan och internationellt. Tio år efter debuten kom dubbelalbumet ”V” som släpptes i sin helhet i mitten av 2019. Albumet innehöll bland annat hitsingeln ”Sodavatten” som gästades av Tjuvjakt och som A-listades på P3.

Uppdrag: PR

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a