Marlene

Marlene

Marlene

Marlene är artisten, låtskrivaren och producenten som visar på ett brett musikaliskt spektrum av bländande pop i varma ljudmiljöer. Inspirationen hämtar hon bland annat från 80-talets stora ballader, countrymusikens skarpa historieberättande och nutidens progressiva r’n’b. 

När hon 2013 laddade upp singeln ”Bon Voyage” på Soundcloud var det utan några större pretentioner. Dagen efter vaknade hon upp till en full inkorg och responsen var lika direkt som omvälvande. P3 plockade upp låten och det blev startskottet för hennes artistkarriär. Året därpå kom debut-EP:n ”Indian Summer” och Marlene blev känd för en ännu bredare publik när hon bjöds in att gästa Giorgio Moroder’s album ”Dèjá Vu” med låten ”I Do This For You”. Albumet toppade Billboardlistan över dansmusik och gästades även av andra artister såsom Sia, Charli XCX och Britney Spears. 

2017 startade Marlene sitt label SWEET MUSIC där det första släppet blev hitsingeln ”All I Want”, som blev en av årets mest spelade låtar i Sverige. När hon sedan släppte uppföljaren ”Next To Me” lyckades hon med konststycket att som independentartist nå igenom bruset på den amerikanska marknaden. Låten spelades på radio och fick support av både Apple Music och Spotify. Senare bjöd Billboard in henne till deras kontor i New York och hyllade henne som ”Sweden’s next pop hero”, samtidigt som de uppmärksammade låten i deras podcast Must-Hear-Music med motiveringen ”We look at Swedish singer Marlene, whose Solange/Dev Hynes-ish ’Next To Me’ is a Billboard office favorite”. 

Marlene’s senaste EP ”Sweet” cementerade återigen hennes talang som låtskrivare och producent samt resulterade i en P3 Guld-nominering i kategorin ”Årets pop”. På många sätt befann sig Marlene på toppen av sin karriär men när musiken fylldes av mer krav än lust bestämde hon sig för att ta en välbehövlig paus. Att släppa alla förväntningar, gå med i en kör och börja musicera helt kravlöst i en trygg hemmamiljö med vänner gjorde att hon började känna en enorm lust till musiken igen.

2019 avslutades med att Billboard utsåg ”Next To Me” till en av de ”Best overlooked pop songs of the 2010’s”. Under 2020 är Marlene aktuell med hennes mest ärliga musik hittills och de kommande låtarna vittnar om personlig utveckling och mognad. Likt tidigare karakteriseras musiken av starka och tidlösa popmelodier, men den här gången med en underliggande känsla av svärta. 


Uppdrag: PR
Foto: 
Johanna Pettersson

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a