Madeleine Martin

Madeleine Martin

Madeleine Martin

När Madeleine Martin var 16 år skolkade hon från plugget och gick på en öppen casting för SVT. Det slutade med att hon fick en av rollerna i deras dramasatsning och hoppade av gymnasiet för att satsa på drömmen att bli skådespelare. Sedan dess har hon medverkat i en rad filmer, tv-serier och teaterföreställningar.

2012 blev hon ett namn för en bredare publik genom karaktären Nadja i den omtalade Snabba Cash-trilogin. Vilket bland annat ledde till nomineringen "Rising Star" två år i rad påStockholms Internationella Filmfestival. 2015 tog hon nästa steg i karriären - från biroller i tv-och filmproduktioner till huvudrollen i Andreas Öhmans långfilm "Odödliga". 

Mellan 2016-2019 utbildade hon sig vidTeaterhögskolan i Stockholm. Samtidigt medverkade hon i produktioner som filmen "Måste Gitt", tv-serien "Sjukt oklar" och musikalen "Det syns inte" på Maximteatern. 2020 har varit ett minst sagt händelserikt år som började med premiären av "Breaking Surface". Samtidigt repeterade Madeleine ”Pitbull” på Uppsala Stadsteater. Pjäsen fick ett varmt mottagande, bland annat skrev UNT ”bländande starkt skådespeleri” och SvD ”en sällsynt välspelad iscensättning om segregation och sociala villkor”.

I slutet av februari hade ”Breaking Surface” premiär - Sveriges första actionfilm med två kvinnor i huvudrollerna - Madeleine Martin och Moa Gammel Ginsburg. Filmen har hittills sålts till 55 länder och hyllats unisont i media som "den bästa svenska thrillern som någonsin gjorts" (SVT).

Under hösten är Madeleine aktuell i SVT-serien "Amningsrummet" regisserad av Caroline Ringskog. En mörk humorserie om förlossningsdepression med huvudrollsinnehavarna Madeleine Martin, Liv Mjönes, Alida Morberg och Louise Peterhoff.

Nyligen avslutades inspelningen av "Dystopia", en skräckserie för Viaplay som har premiär under våren 2021 med Madeleine i huvudrollen. Utöver det medverkar hon i en ny serie för Cmore som har premiär i jul. Det står även klart att Madeleine kommer med verka i sin första amerikanska filmproduktion "Tomorrow's Taken" med inspelningsstart under hösten 2021.

Foto: Håkan Couiethe

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a