Julia Adams

Julia Adams

Julia Adams

Julia Adams är artisten och låtskrivaren som skapar sfärisk pop mot en fond av varma beats. Med texter som känns nära och noga avvägda samtidigt som de visualiserar en naiv mjukhet som kontrasteras av rå ärlighet. Redan vid sexton års ålder startade hon bandet Little Marbles som debuterade 2008 med albumet ”Vi accepterar mitt kaos”. Deras andra album producerades bland annat av Miss Li, som de även turnerade med i flera omgångar. Deras tredje och sista album ”Vi kan göra det hur du vill” kom 2012, innan duon valde att gå skilda vägar.

Under 2013 träffade hon producenten Chords (Timbuktu, Veronica Maggio, Seinabo Sey), som introducerade henne för hiphopens många dimensioner av låtskrivande. Från att ha identifierat sig med popmusiken började hon fördjupa sig i sitt sound och skapa en mer nyanserad ljudbild med fokus på texter som berör både på ytan och på djupet. Samarbetet resulterade även i debut-EP:n ”Chanslös” som släpptes 2015.

Julia är även en mångfacetterad låtskrivare och rör sig vant mellan olika genrer, allt ifrån klassiska poplåtar till house, EDM och hiphop. Genom åren har hon bland annat skrivit musik till artister som Oscar Zia, Alex Järvi och LOVA.

Fyra år efter solodebuten kom singeln ”Spegelbild” som gästades av Mwuana följt av låtar som ”Deja vu”, Gröna Linjen” och ”Origami”. Genom åren har Julia även uppträtt på scener som Queens of Pop, Stay Out West, Popaganda och By:Larm samt agerat förband åt Mwuana och Jonathan Johansson.

Under 2020 är Julia aktuell med en rad singlar som kommer leda fram till hennes debutalbum som släpps under våren 2021.

Uppdrag: PR

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a