Jelly Crystal

Jelly Crystal

Jelly Crystal

Stockholmsbaserade Filip Johnson går under pseudonymen Jelly Crystal. Ett soloprojekt som tillåter honom att experimentera med musiken - som bäst beskrivs som suggestiv Glam Pop - att sväva fritt, där varje nytt släpp har sin egen karaktär.

Den inledande debutsingeln "Coming Up" släpptes 2017 och introducerade oss för en artist vars audiovisuella uttryck framkallar en känsla av lika mycket dåtid som futurism. Musiken följer sällan en röd tråd, något som blivit ett signum för honom som blandar olika musikstilar, ofta i ett filmiskt ljudlandskap. Nyligen släpptes den trespåriga EP:n "Cool Cat" där Jelly Crystal återigen visar prov på sin mångfacilitet. Medan "Another Day" andas The Beatles är "IF NO ONE SEES IT, IT DIDN'T HAPPEN" ft. Kamohelo Khoaripe (Off The Meds) av motsatt karaktär och för istället tankarna till nittiotalets Jungle-era.

Sedan debuten har Jelly Crystal etablerat sig som en av Sveriges mest spännande nya akter, genom att bryta ny mark och samtidigt vara trogen det som utmärker honom som artist. Under 2020 förväntas det komma en rad singlar som leder upp till hans debutalbum.

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a