Herbert Munkhammar

Herbert Munkhammar

Herbert Munkhammar

I över ett decennium har Herbert gett ut musik i olika framgångsrika konstellationer. Han debuterade 2003 med Afasi & Filthy när han och Magnus Lidehäll släppte låten ”1990Nånting” ft. Snook. Låten blev en av de mest spelade låtarna i Sverige det året. Fyra år senare kom debutalbumet ”Fläcken” som vann ”Årets Hiphop/Soul” både på Grammis och P3 Guld.

2007 startade han musikkollektivet Maskinen med bland andra Frej Larsson, där det stora genombrottet kom med låten ”Alla som inte dansar (är våldtäktsmän)”. 2013 tilldelades man Guldmicken på P3 Guld för ”Årets live-akt”.

Parallellt med Maskinen startade han 2011 Ansiktet, tillsammans med Erik Nordström (Lilla Sällskapet). De släppte hitsinglarna ”X” och ”Äckligt” där den sistnämnda blev etta på Sverigetopplistan 2012 samt sålde åtta gånger platina. Deras humoristiska och explicita musik utmanade den utpräglade machokulturen som så länge genomsyrat den moderna R’n’b-musiken.

2018 visade Herbert ännu ett spektrum av sitt mångfacetterade artisteri när han debuterade som soloartist med albumet ”Vulkanen”. Med samma säregna och lekfulla sätt att vrida på ord och uttryck, men på ett mer nyanserat, personligt och självutlämnande sätt än tidigare.

Under 2019 släppte han en rad singlar som alla är ett resultat av samarbetet med Calle Ask, producenten som levererar tunga och melodiska beats med en samtida ljudbild.

2020 invigdes med singeln ”Alright” tillsammans med Michel Dida, ett samarbete som tidigare hyllats för låtarna ”Alla In” och ”Malmö State Of Mind”. Året fortsätter med ännu mer musik som släpps under våren.

Uppdrag: PR

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a