Anansi

Anansi

Anansi

Anansi dök upp på den svenska musikscenen 2018 och debuterade i slutet av 2019 med singeln ”Pronto”. Med influenser som Stevie Wonder och Tupac levererar han en själfull nyans av hiphop – lika nytänkande som självklar. Med ett sound som påminner om The Weeknd men med ett helt eget uttryck som kombinerar sång med rap. Han introducerades tidigt för skrivandet som uttrycksform och uppväxten präglades av ständiga miljöombyten.

2017 träffade han producenten Anton Axélo och under de senaste åren har hans låtar tagit form och tillsammans har de skapat ett unikt och futuristiskt sound utmärkande för honom som artist. Under 2020 släppte han dubbelsingeln Driving/War Times samt medverkade som gästartist på Esther Vallee's "Breaking Up".

Artistnamnet kommer från en fiktiv karaktär som grundades av Ashantifolket, idag Ghana. Anansi är en så kallade ”Trickster” som tenderar att inta skepnaden av en spindel och han sägs vara själen av all kunskap om berättelser. Anansi är en av de viktigaste karaktärerna i västafrikanska, afroamerikanska och karibiska folksagor.

Uppdrag: PR

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a