Anansi

Anansi

Anansi

Anansi är det senaste tillskottet till den svenska hiphop-scenen och debuterade i november 2019 med singeln ”Pronto”. Med influenser som Stevie Wonder och Tupac levererar han en själfull nyans av hiphop – lika nytänkande som självklar. Med ett sound som påminner om The Weeknd men med ett helt eget uttryck som kombinerar sång med rap. Om debutsingeln skrev Sydsvenskan ”Pronto påminner om en av det brittiska 10-talets starkaste hiphoplåtar Bouff Daddy”.

Anansi introducerades tidigt för skrivandet som uttrycksform. Uppväxten präglades av ständiga miljöombyten när familjen flyttade runt mellan olika stockholmsförorter. Under en tioårsperiod hade de bytt adress över femton gånger vilket framkallade en känsla av rotlöshet, där skrivandet och musiken spelade en avgörande roll.

2017 träffade han producenten Anton Axélo och under de senaste åren har hans låtar tagit form och tillsammans har de skapat ett unikt och futuristiskt sound utmärkande för honom som artist. I samband med debuten släpptes även nyheten att Anansi är den första svenska artisten klar för Roskilde 2020. Bokningen är unik i allmänhet och i synnerhet för festivalen som aldrig tidigare bokat en artist utanför Danmark - som ännu inte debuterat eller gjort en egen spelning.

Artistnamnet kommer från en fiktiv karaktär som grundades av Ashantifolket, idag Ghana. Anansi är en så kallade ”Trickster” som tenderar att inta skepnaden av en spindel och han sägs vara själen av all kunskap om berättelser. Anansi är en av de viktigaste karaktärerna i västafrikanska, afroamerikanska och karibiska folksagor.

Under 2020 är Anansi fortsatt aktuell med ny musik.

Uppdrag: PR

FNY PR
t
M
a
Fredmansgatan 4
118 47 Stockholm
Klara Olsson
Management/Brand Partnership
a
Fanny Larsson
Founder/Head of PR
a